četrtek, 29. maj 2008

San Nicholas

Zivjo!

Nahajam se v eni mali vasici med dvema vecjima mestoma: Burgos-om in Leon-om. Sem skoraj natancno na sredini spanskega dela in vreme ni cisto nic spansko. Sploh pa ni podobno vasemu. Je cisto zgodnje spomladansko. Temperatura je okrog 12 stopinj in cele dneve je oblacno in rosi. Sicer vecjega dezja (cez dan) ni je pa vedno mokro in blatno. Zadnje dni so centralno ogrevanje spet vklopili, tako da se tudi cunje susijo. Samo ni nikakrsnega problema.

Zadeve se dogajajo zelo hitro in vsak dan srecas nove ljudi, prehodis kak kilometer in nato spet nadaljujes sam... ali pa ne. Kot ti pase.

Z mano je vse OK. Noge delajo, zuljev ni, hrane se navadis in malce hitenja obcasno ne skodi. Je pa vseeno prevec Nemcev (vsaj polovica) in ogromno Italianov. Veliko je tudi "turistov".

No razlika med turistom in pelegrinom: turist zahteva, pelegrino je hvalezen. (recimo za pojstlo)

Pri samem kaminu je zanimivo, da vcerajsnje situacije ne mores nikakor preslikat v nov dan. Vsak dan je nekaj povsem drugega. Zaradi ljudi, prostora, casa,...

Lepo se imejte... moram dat priloznost se komu za uporabo racunalnika!

Gregor

1 komentar:

Unknown pravi ...

Popotniški pozdrav,

najprej bravo, si že skoraj na koncu in to predčasno. Tako je šlo hitro, da se skoraj lahko odpraviš še nazaj peš. :) Nedvomno po pripovedovanjih lepa izkušnja...

Srečno na zaključnem delu pohoda in še poti v London.

Da pa boš vedel kako je kaj nam - BEDNO -, v ljubljani je dež, delamo, dež, vročina, delamo, švicamo,... ...dež...

No lepo se imej še naprej

Klemen